Expedia blir offisiell sponsor av profesjonelle dommere og kampansvarlige

Expedia, verdens største reisebyrå på nett, har signert en avtale som gjør de til offisiell sponsor av profesjonelle fotballdommere og kampansvarlige. Gjennom avtalen blir Expedias logo synlig på t-skjortene til kampansvarlige i Barclays Premier League, npower Football League, FA Cupen med Budweiser, Capital One Cup og andre profesjonelle kamper i England.

Det ettårige sponsoratet starter søndag denne uken under Community Shield Cup på Villa Park. Gjennom sponsoratet får Expedia tilgang til mer enn 2.500 fotballkamper, med et estimert globalt TV-publikum på fem milliarder.

  • Vi er stolte av å være den nye offisielle sponsoren til profesjonelle dommere og kampansvarlige. Som verdens største reisebyrå på nett virket det logisk å assosieres med en sport som har et stort og globalt publikum. Kjøp av reise representerer en av de største kjøpsavgjørelsene man gjør på nettet og dette partnerskapet belyser det faktum at Expedia støtter gode beslutningsprosesser. Både sportslige og reiserelaterte beslutninger kan innebære økonomiske og følelsesmessige konsekvenser. I Expedia har vi hjulpet reisende å ta gode beslutninger i over femten år, og med den nye avtalen ønsker vi velkommen til noen av de mest profilerte beslutningstakerne i sportsverden, sier Andrew Warner, senior markedsansvarlig i Expedia EMEA.

 

  • Vi er veldig glad for å kunne ønske Expedia velkommen som PGMOs nye offisielle sponsor. Støtte fra slike partnere er viktig hjelp i treningen og utviklingen av dommere på alle nivåer i spillet. Vi har beslutningstakere i verdensklasse, som er grunnen til at det er inngått over 80 internasjonale FIFA- og UEFA-avtaler de siste årene. Vi er også ett av kun tre land i Europa med tre FIFA elitedommere; Howard Webb og Martin Atkinson kamper i UEFA Champions League og semifinalene i Europa League, og nå dømmer Mark Clattenburg den olympiske finalen i fotball for menn. Standarden de siste årene har blitt høyere og høyere, og det er nå et godt tidspunkt for Expedia å inngå et partnerskap med oss, sier daglig leder i PGMO, Mike Riley.

På Expedia.no kan du velge blant 300 flyselskaper og nærmere 150.000 hoteller, samtidig som du finner nyttige verktøy som hjelper reisende med å ta riktige beslutninger. Nå brukes ekstra markedsføringsressurser for å sette fokus på god beslutningstaking og fremheve hvordan nettbasert reiseteknologi har hjulpet folk til å ta kontroll på egne reiseopplevelser. Expedia ønsker å nå sine kunder gjennom sponsoravtalen, og vise hvordan de kan hjelpe folk til å ta riktige reisebeslutninger tilpasset deres egne behov.

Avtalen innebærer en rekke salgsfremmende rettigheter, som branding på skjorter og treningsutstyr hos alle profesjonelle dommere, assistentdommere og fjerdedommere. Også branding og akkreditering på alt reklamemateriell, på dommernes (PGMO) og styringsorganets nettsider, samt på dommernes utstyr, inngår i avtalen.

 

PGMO spiller en aktiv rolle i å utvikle standarder for dommere over hele fotballverdenen. Foreløpig har PGMO et kunnskapsoverføringsprogram som gagner større organisasjoner, som for eksempel The Asian Football Confederation, som har dommerprosjekter støttet av PGMO, samt individuelle fotballforbund i Japan, Australia, Island, New Zealand, Canada og Major League Soccer i USA, som samarbeider med PGMO om å forbedre prestasjonene til sine egne dommere. PGMO arbeider også med British Council i Premier Skills Coaching og har sørget for at trenere har lært opp 300 grasrotdommere og assistentdommere i 14 land over hele Afrika, Kina, Sørøst-Asia og Mexico.

  • Vi ser dette som en mulighet til å jobbe med fotball på profesjonelt nivå og fremheve dommerne som rollemodeller og respekterte beslutningstakere. Også kundene våre over hele verden vil få mange muligheter til å involveres i partnerskapet, legger Warner til.

 

Om PGMO:

PGMO ble dannet i 2001 med formål å forbedre standarden på dommere. PGMO drives av tidligere dommer Mike Riley som har dannet et team av ledere og trenere med ansvar for opplæring, utvikling og veiledning av 77 dommere og 231 assistentdommere. De høyest profilerte dommerne er de 16 heltidsansatte profesjonelle PGMO Select Group-dommerne.

Dommerne i Select Group blir kontinuerlig overvåket i løpet av spillet og har egne treningsdager der deres prestasjoner, teknikk og kondisjon overvåkes. De støttes av et team av heltidsansatte forskere som leverer en skreddersydd fitness- og ernæringsprogram, sprinttrenere som forbedrer løpeteknikker og sportspsykologer. I tillegg måler fot- og synsforskere reaksjonstid og sidesyn, og arbeider med hver dommer for å forbedre deres synsvinkler og hjelpe dem med best mulig plasseringer i kampen for å få best mulig oversikt.

 

For mer informasjon om Professional Game Match Officials vennligst kontakt Philip Dorward på PGMO Pressekontor på 020 7864 9157 eller pdorward@premierleague.com  

You might also like :