Expedia lanseres i Finland

Nå lanseres Expedia, verdens største reisebyrå på nett, i Finland med nettstedet Expedia.fi. Dette gir finske reisende tilgang til over 200 000 hoteller over hele verden samtidig som Expedias hotellpartnere får tilgang til en helt ny bookingbase.

Expedia har vokst mye på det skandinaviske markedet de siste årene, og da de satte ny rekord på vekst i bookinger per natt i 2012 var det naturlig å lansere et finsk nettsted.

Den finske nettsiden vil ha den samme personlige og fleksible tilnærmingen til reisebooking som Expedia har i resten av verden. Med over 200 000 tilgjengelige hoteller finner du noe av verdens beste utvalg av hoteller her, i tillegg til ledende bilutleiefirmaer og gode søkefilter som sikrer at kundene får opp resultater tilpasset sine personlige behov.

Gradvis lansering

Expedia gjør en gradvis lansering i Finland, noe som har vist seg å være en suksess når Expedia har lansert i andre markeder. Det betyr at i første omgang fokuserer siden på hotell og bilutleie, så kommer flybilletter og pakkreiser etter hvert.

- Vi vil først og fremst ha fokus på å etablere merkevaren samtidig som vi får god innsikt i hvordan dynamikken er i det lokale markedet ved å lansere en mindre side. Slik sikrer vi at vi kan levere et tilbud som matcher forbrukernes ønsker når vi også kommer med flybooking og de populære pakkene med fly og hotell i ett, sier Charlotte Gogstad, administrerende direktør for Expedia Norden.

Ledende innen teknologi

Teknologi har alltid vært en viktig del av Expedia, og ligget som fundament helt siden det ble etablert som reisedelen av Microsoft tilbake i 1996. For finske kunder betyr dette at siden har det siste av teknologiske innovasjoner, i tillegg til at Expedia også har et godt tilbud på mobilsiden. Mobilappen deres er lastet ned over 11 millioner ganger i over 220 land, og Google har utnevnt den til en av de beste appene i 2012.

- Finnene er ofte tidlig ute med å ta i bruk nye teknologi, noe som vi tror vil være en god match for vårt fokus på teknologisk innovasjon. Over 38 prosent av finnene har smarttelefon og 20 prosent av de som booker reise på nett har brukt nettbrett eller mobil for å booke kortere reiser. Derfor har vi spesielt tro på vårt tilbud innen mobil reisebestilling vil bli godt mottatt når vi lanserer det, sier Charlotte Gogstad, administrerende direktør for Expedia Norden.

Det finske reisemarkedet viser også god vekst, og fra 2011 til 2012 vokste antallet reiser innenlands med overnatting og reiser til utlandet med 16 prosent i fjerde kvartal. Markedet viser heller ikke samme tegn på økonomisk nedgang som har rammet større deler av Europa.

For Expedias hotellpartnere betyr lanseringen av den finske siden at de kan dra nytte av en ny markedsføringskanal. Dette vil være spesielt viktig for de skandinaviske nabolandene, Øst-Europa og stranddestinasjoner i Middelhavet som er blant finnenes favorittdestinasjoner.

Finske kunder får også fra lansering tilgang til ny og mer fleksibel hotellbooking, som Expedia Traveler Preference. Dette gir kundene muligheten til å velge selv om de vil betale når de booker eller når de sjekker ut av rommet. Programmet omfatter flere og flere hoteller over hele verden, og per i dag er nesten 20 000 hoteller tilgjengelig via dette systemet.

 

For ytterligere informasjon, kontakt:

Hanne Kjærnes, kontaktperson for Expedia.no, telefon 997 41 263, e-post hk@pr-o.no.

Om Expedia

Expedia Group er verdens ledende reisebyrå på nett, og tilbyr bestilling på 200.000 hoteller over hele verden (inkludert både store hotellkjeder og mindre boutiquehotell), flybilletter fra over 300 flyselskaper, bestilling av leiebil og ulike typer aktiviteter. Ved å kombinere stort utvalg med gode søkeverktøy, hjelper Expedia.no reisende med å finne og sette sammen reisen som er best tilpasset deres individuelle behov.

Våre kunder sparte også tusenvis av kroner i fjor ved å sette sammen sine egne pakkereiser og bestille fly og hotell i ett (basert på den gjennomsnittlige besparelsen ved å bestille hotell og fly sammen).

Expedia.no er en del av Expedia Inc. merkevarer. Selskapet leverer fritids- og forretningsreiser til forbrukere, driver økning i etterspørsel og direkte bestillinger til reiseleverandører, og gir annonsører muligheten til å nå et verdifullt marked av reisende gjennom Expedia Media Solutions. Expedia driver også bestillinger for noen av verdens ledende flyselskaper og hoteller, store merkevarer, høytrafikks nettsteder, og tusenvis av aktive partnere gjennom Expedia ® Affiliate Network.

Expedia, Expedia.no og fly-logoen er varemerker eller registrerte varemerker for Expedia, Inc. i EU og enkelte andre jurisdiksjoner. Alle andre varemerker tilhører sine respektive eiere. © 2013 Expedia, Inc.

You might also like :