Klappjakt etter norsk ambassadør

Norge er på god vei til å bli et av de heteste reisemålene i Storbritannia, og var en av de raskest voksende destinasjonene i 2012. Derfor leter Expedia etter en ambassadør som kan representere landet og vise reiselystne briter hvilke skatter nordmenn har å by på.

Etter populære TV-serier som Broen, Borgen og Forbrytelsen har både Sverige og Danmark opplevd et oppsving i omtale i Storbritannia.  Likevel er det Norge som ifølge tall fra Expedia merker en markant økning i turister fra de grønne øyene. I en stillingsannonse på FINN.no leter Expedia derfor i disse dager etter norgesambassadøren, som skal representere nasjonen på en rekke konferanser i Storbritannia og Irland. Administrerende direktør Charlotte Gogstad i Expedia.no sier de leter etter en kreativ og inspirerende person med stort pågangsmot.

– Vi leter etter en ambassadør med god formidlingsevne som kan presentere Norge på en eksepsjonell god måte, og med en lidenskap for å finne frem de skjulte godbitene landet har å by på. Det er også en fordel at man er nysgjerrig på å finne ut mer om Norge som ferieland, forteller Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Selv om mange allerede har meldt sin interesse for jobben utvider Expedia søknadsfristen til søndag 14. april, slik at de som har vært på påskeferie også får muligheten til å bli norgesambassadør. Gogstad legger til at ambassadøren vil bli gitt nødvendig opplæring i presentasjon av landet, og få hjelp til å samle inspirasjon.

En del reisedøgn på påregnes
Den heldige som får jobben med å formidle de beste sidene ved Norge får dekket reise og opphold i forbindelse med konferansene, i tillegg til mye annen moro underveis.

– Jobben består blant annet av å representere Norge under Travers-konferanseni Brighton 20. april, og Travel Bloggers Exchangei Dublin i oktober. Ambassadøren får også være vert for Norge når en britisk representant skal besøke de beste destinasjonene i landet senere i år, sier Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Ambassadøren vil også bli invitert til Expedia i London for å fortelle om de beste sidene ved Norge der.

– Når Norge først blir satt på karet på denne måten må vi vise hvilke skatter vi virkelig har å by på, tilføyer Charlotte Gogstad i Expedia.no.

– Et resultat av lokal oppvarming
Det er ifølge Gogstad flere årsaker til at Norge har blitt et hett reisemål for britene, og det er ikke bare oljen som har gjort at nordmenn har varmet seg opp litt.

– Norge er et kulturelt arnested og byene har et rykte på seg for å være de livligste byene i Europa, og det er stadig flere som har fått øynene opp for hva landet har å tilby. I Storbritannia var Norge et svært populært reisemål i fjor, og utsiktene for 2013 tilsier at vi seiler opp på topp 10-lisen over britenes favorittferiemål, forteller Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Hun peker på at myndighetene i Norge også har vært flinke med å beskytte skog, fjell, fjorder og fossefall – som er bare noen av Norges varemerker.

– Også de små samfunnene rundt omkring har opplevd en slags lokal oppvarming de senere årene. Befolkningen i de små tettstedene og bygdene er både kjent for sin gjestfrihet og kultur, noe som absolutt tiltrekker flere hit, forklarer Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Hun forteller også at hun ofte forteller selv om Norge til briter som er nysgjerrige på hjemlandet hennes.

– Som nordmann bosatt i London blir jeg ofte spurt om hjemlandet mitt og det er alltid hyggelig å få muligheten til å snakke om Norge. Som et selskap som fokuserer på mennesker ønsker vi å gi denne muligheten videre til noen, og å dele sin lidenskap for Norge med noen av de mest innflytelsesrike personene i reiseindustrien, tilføyer Charlotte Gogstad i Expedia.no.

 

For ytterligere informasjon, kontakt:
Hanne Kjærnes, kontaktperson for Expedia.no, telefon 997 41 263, e-post hk@pr-o.no.