Allsidige Barcelona

Har du vanskeligheter med å overtale din bedre halvdel til å være med på fotballtur til Liverpool for å se en kamp? Da bør du lese videre. I følge Charlotte Gogstad i Expedia er den nye trenden å kombinere kultur, shopping, mat og fotball i allsidige Barcelona, hvor man ofte får billige flybilletter og billettene til kampene er langt mer tilgjengelige enn i mange andre steder i Europa.

Mange drømmer om å se en fotballkamp på et stort stadion og se ballkunstene til noen av verdens beste spillere. Men, det er ikke alltid like lett å overtale sin bedre halvdel til å bli med. Derfor er løsningen for fotballfans å ta en tur til Barcelona. Først og fremst har Barcelona mye å tilby, slik at fotballkampen blir en del av spennende tur med forskjellige aktiviteter. For det andre har gigantiske Camp Nou plass til 98 722 mennesker, noe som gjør det til Europas største stadium. Det betyr at det er langt enklere å få tak i billett til kamper her enn i for eksempel Liverpool eller Manchester, samtidig som prisene er lavere. Charlotte Gogstad, administrerende direktør i Expedia Norden gir deg de beste tipsene for å overtale partneren din til å ta en storbyferie i den spanske storbyen.

- Når man drar på reise med partneren sin er det viktig at inngår noen kompromisser og møter hverandre på halvveien, sier Charlotte Gogstad. – Det er ikke noe problem for jenter å bli med på fotballkamp dersom vi også får litt tid til å shoppe, fortsetter hun.

Skal du invitere kjæresten på tur til Barcelona kan du imponere med middag på en av byens mange spesielle restauranter. Et forslag er trendy Shoko, der du både kan spise en bedre middag og så danse utover natten til kjente DJ-er som Groove Armada. Restauranten ligger ved stranden, hvor det også finnes mange andre hippe utesteder og restauranter. Et annen spennende restaurant er La Paradeta. Dette er et nytt konsept, og er bygd opp som et fiskemarked. Du velger selv ut hvilken fisk du vil ha, så blir den tilberedt slik du vil ha den. Du betaler kilopris, så både prisen og kvaliteten er god. Charlotte anbefaler også å besøke Michelin-restauranten Moo på Hotel Omm, et lekkert designhotell, med spa og basseng på takterrassen.  

http://www.hotelomm.es/

Har du ikke opparbeidet deg nok godvilje gjennom en bedre middag så er det hyggelig å dra på vintage shopping i Raval neste dag. I dette området finnes det utallige vintagebutikker med et stort utvalg. Et must i Barcelona er tapas, og dersom man er interessert i også kunne ta med seg et par tips hjem foreslår Charlotte å ta en tapas-tur, der du besøker steder utenfor turistløypa og både lærer mer om kulturen og hvordan man lager tapas. Et av stoppene på turene er markedet Bogueria, som er regnet for å være et av de aller beste i Europa:

http://www.boqueria.info/mercat-benvinguts.php

Etter dette burde det null problem å ta en tur til Camp Nou, men det lønner seg å være vel forberedt. Billetter til fotballkamper i Spania kan ikke kjøpes mer enn et par uker i forhånd, så ikke start planleggingen månedsvis før dere skal dra. Det er også smart å unngå de mest profilerte kampene, som for eksempel Barcelona mot Real Madrid eller Valencia. I tillegg kan det være smart å presentere dette som en hel opplevelse, ikke bare en kamp. Camp Nou har et spennende museum og en stor butikk der man også kan gjøre julegave-innkjøp til alle fotballinteresserte venner og familie.

- Fordelen med Barcelona er at det er utrolig mye å oppleve, samtidig som byen har et deilig klima hele året rundt, sier Charlotte Gogstad.

Når du besøker Barcelona har også Charlotte følgende tips:

  • Ikke spis middag for tidlig, spanjolene spiser rundt 9 – 10-tiden.
  • Lunsj spises vanligvis mellom 2 og 3
  • Tips er vanligvis inkludert, men dersom du er fornøyd med servicen er det vanligvis høflig å gi fem til ti prosent
  • Den kjappeste måten å komme seg rundt i byen er med T-banen, og da er det smarteste å kjøpe T10-billetter

 

For ytterligere informasjon, kontakt:
Hanne Kjærnes, kontaktperson Expedia, telefon 997 41 263, e-post hk@pr-o.no.
Expedia er det ledende nettstedet for rimelige reiser over hele verden hvor man kan velge mellom tusenvis av hoteller, fly og leiebiler i Norge og i utlandet, eller sette sammen sin egen pakkereise. Selskapetstartet opp i 1996 og er verdens største reisebyrå på nettet. Expedia betjener millioner av reisende hvert år og gir kundene lett tilgang til: Over 140 000 overnattingssteder over hele verden, 4 millioner rom, millioner av publiserte rabatterte priser fra over 450 flyselskaper, pakketeknologi for sammensetting av din egen ferie, bilutleie fra de beste biluteleieselskapene samt et utvalg av attraksjoner verden over.