Expediaguidens tips

I Expedia er vi veldig opptatt av reise, men vår siste ferieundersøkelse, Vacation Deprivation study, viser at dårlig planlegging og økonomiske bekymringer gjør det vanskeligere for noen av oss å ta ferie - eller gjør det vanskeligere for oss å koble av. Derfor ønsker vi å dele noen tips om hvordan du kan få mest mulig ut av dine årlige feriepenger.

Sparetips

  1. Ikke vent til siste sjanse. I de fleste tilfeller går flyprisene oppover, ikke nedover.
  2. Følg reiseselskaper via nyhetsbrev og Facebook for å være blant de første som får vite om nye, spesielle tilbud.
  3. Fly tidlig. Morgenfly er ofte billigere og oddsen for forsinkelser er lavere, men det er kanskje ikke verdt det hvis du ankommer utslitt og ikke kan nyte din første reisedag. Derfor kan det være verdt å tilbringe natten før reisen på flyplasshotellet. Hoteller knyttet til flyplassen har ofte gode priser og rabatter utenfor høysesong, så det kan være billigere å bestille en ekstra natt på hotell fremfor et senere fly.
  4. Spar mer ved å booke fly og hotell sammen. I fjor sparte Expedia.no sine kunder I gjennomsnitt 5 % på å booke fly og hotell samtidig. Ved å booke to vesentlige deler av turen er du i tillegg dekket av EUs regulering for pakkereiser slik at reisebyrået forplikter seg til å tilby ekstra støtte og beskyttelse i tilfeller som for eksempel konkurser.
  5. Businesshotell er ofte billigere i helgen når forretningsreisende er hjemme, så det lønner seg å sammenligne prisene på businesshotell og andre hotell for å se om du får en bedre pris i helgen. Dette innebærer også at det er færre som benytter seg av fasiliteter som svømmebassenget og restauranten.

 

Planleggingstips

Planlegging i forkant gjør ikke bare at du vet bedre hvordan du kan utnytte tiden din, slik at du unngår å måtte avbestille ferien, men det kan også hjelpe deg å spare penger.

  1. Akkurat som deg liker hotellet og flyselskapet å planlegge og få inn penger i forkant. Derfor har de ofte insentiver for å booke tidlig.

Expediaguidens tips

 

  1. Hvis du tror deter sjanse for at du må avbryte eller omorganisere turen, sørg for at du bestiller et refunderbart fly og/eller hotell. Det kan koste litt mer i utgangspunktet, men det kan bli enda dyrere hvis du må endre reisen.
  2. Pass på å ha god reiseforsikring som dekker værforhold og personskader i utlandet. Medisinske kostnader utenlands kan bli veldig høye, spesielt I USA.
  3. Har du mulighet til å værefleksibel med reisedatoer bør du vurdere å reise utenom høysesongen. 65 % av alle europeere foretrekker å feriere om sommeren så etterspørselen er høyere i denne perioden, men du kan spare mye ved å reise litt tidligere eller senere, og du kan unngå de store folkemengdene. Kanskje blir også sjefen glad for at du tar sommerferie på et litt annet tidspunkt enn alle andre.