Ikke følg den norske strømmen i London

London har vært nordmenns storbyfavoritt i over tretti år, og på en tur til den engelske hovedstaden kan du være helt sikker på at du møter andre nordmenn. Men for å oppleve nye steder og komme litt vekk fra den opptråkkede turistløypa er det smart å lytte til lokale tips og råd.

Norske Charlotte Gogstad jobber for Expedia i London. Hun har bodd der i mange år og ser på byen som sitt andre hjem. Hennes beste råd til norske turister til London er å finne nye opplevelser og eventyr, og det er alltid noe nytt å oppleve her:

- London har så utrolig mye å tilby, men nordmenn har en tendens til ofte å gjøre de samme tingene når de er på besøk her. Et lokalt tips er å gå en tur opp på Primrose Hill, som ligger på nordsiden av Regent’s Park. Her får du en fantastisk utsikt over byen – helt gratis, sier Charlotte Gogstad.

Nye opplevelser

- Det mest populære hotellområdet for nordmenn er fortsatt Bayswater/Paddington, men vi ser at også flere velger å bo i ”The City”. Selv om dette hovedsakelig er et business-område så har du også kort avstand til områder som Londonere liker å gå ut i, som Hoxton, Camden og Shoreditch. Det er heller ikke langt til markeder som Borough Market eller Spitalfields i nærheten av Liverpool Street, sier Charlotte.

En annen spesiell opplevelse i London er å besøke Billingsgate Fish Market, et tradisjonelt engelsk fiskemarked som er fullt av liv og lyd. Slike opplevelser, som er innblikk i de lokales daglige liv har blitt mer og mer populært de siste årene. Hvis du vil ha en forsmak på hva du kan oppleve på markedet kan du se mer her:

Gjør research

I en storby som London er det vanskelig å navigere mellom alle valgmulighetene, og det er lett at man havner i en typisk turistfelle når man skal spise. Charlotte Gogstad anbefaler å gjøre research på forhånd og bestemme deg for hvilke typer restauranter du vil besøke.

- I Mayfair finner man et stort utvalg av gode restauranter med mat fra Midt-Østen og Frankrike, der man virkelig får mye for pengene. Shepherd’s Market er et område med masse gode spisesteder, og er bare et steinkast unna Piccadilly. Et annet godt tips er Gordon’s vinbar i nærheten av Embankment, sier Charlotte. Eller hva med å besøke The Westbourne i Notting Hill, hvor også sjansen er stor for å møte kjendiser? Sienna Miller er stamgjest her, fortsetter Charlotte.

Er du matinteressert er oktober en perfekt tid for et besøk til London. Da arrangeres London Restaurant Festival, og kokkene tar med seg maten ut på gaten og lager ”pop-up restauranter”.

- Mange kokker eksperimenterer og lager annerledes mat under festivalen, i tillegg til at mange restauranter har gode tilbud, legger Charlotte til.

For mer informasjon og tips om London kan du gå inn på http://www.expedia.no/aktuelle-tilbud.aspx?view=grid&?mcicid=126995139

__________________________________________________________________________________
For ytterligere informasjon, kontakt:
Hanne Kjærnes, kontaktperson Expedia, telefon 997 41 263, e-post hk@pr-o.no.


Expedia er det ledende nettstedet for rimelige reiser over hele verden hvor man kan velge mellom tusenvis av hoteller, fly og leiebiler i Norge og i utlandet, eller sette sammen sin egen pakkereise. Selskapetstartet opp i 1996 og er verdens største reisebyrå på nettet. Expedia betjener millioner av reisende hvert år og gir kundene lett tilgang til: Over 140 000 overnattingssteder over hele verden, 4 millioner rom, millioner av publiserte rabatterte priser fra over 450 flyselskaper, pakketeknologi for sammensetting av din egen ferie, bilutleie fra de beste biluteleieselskapene samt et utvalg av attraksjoner verden over.