London og New York er påskefavorittene

Storbyferie er fortsatt påskefavoritten. Bookingtall fra Expedia.no viser at USA er det mest populære landet å dra til i påskeferien, mens London er den mest populære byen i Europa.  

Årets sene påskeferie gir gode muligheter for deilig vårvær, og på toppen av listen over Expedias bookinger ligger storbyene London og New York. Mange ønsker også å utnytte den sene ferien til å få litt sol på leggene, for Barcelona har steget fra niende plass i fjor til tredjeplass i år. Administrerende direktør Charlotte Gogstad i Expedia.no forteller at både London, New York og Barcelona har mange perler å by på.

– Kombinasjonen av kulturelt mangfold og shopping i de populære hovedstedene virker forlokkende på norske reisende. London har lenge vært en favoritt blant skandinaver. Det tar ikke mer enn halvannen time å fly dit, og byen passer ypperlig både for shoppingglade damer, fotballgale menn og for familieturer, sier Gogstad.

Kulinariske og urbane opplevelser
Tower of London og Madam Tussauds er evige klassikere som er perfekt for familier med små og store barn. London har også mange gode restauranter, og Gogstad anbefaler konseptet All I Want Ltd hvor du kan dra på matsafari blant de beste restaurantene og barene i London.

– Hvis du ønsker nye London-opplevelser anbefaler jeg en tur til Øst-London. I Brick Lane kan du smake på mat og drikke fra alle verdenshjørner, og så få en trendy hårklipp i samme nabolag. 

Se New York fra luften
USA ser ut til å bli mer og mer populært blant nordmenn, og ligger helt på topp på lista over mest populære land. På bylista har New York klatret fra fjerde- til andreplass, og verdensmetropolen har mangfoldet som gjør den populær for begge kjønn.

New York har et enormt tilbud av gode hoteller, restauranter, severdigheter, kultur og ikke minst shopping.

– Du trenger ikke bare se byen fra bakken. Med en helikoptertur for rundt 1 500 kroner kan du se alle bydelene og severdighetene – fra frihetsgudinnen og Ellis Island videre til Midtowns skyskrapere og Central Park, opp til Yankee Stadium og videre, sier Gogstad.

Nå på våren anbefaler hun også en gåtur gjennom Central Park og et besøk i Conservatory Garden på det sterkeste.

Storby og strand i ett
Barcelona er også en populær påskeferieby i år og kan tilby både strand og storbyaktiviteter. Gogstad tror det dårlige været vi har hatt i Norge over lengre tid har gjort oss ekstra lystne på varmere destinasjoner som Barcelona og Nice, som også er på topp 10-listen.

Med påskeferie i april er mulighetene store for noen late dager på stranden. Gjennomsnittstemperaturen i Barcelona i april er 15-17 grader, men det kan også bli en del varmere, temperaturen gjør det behagelig både å slappe av på stranden og å oppdage byen til fots.

— Hvis du er eventyrlysten og ikke ønsker å tilbringe hele dagen på stranden anbefaler vi en tur til Montserrat Mountains. Det er en dagstur og en fantastisk måte å oppleve Catalonias nydelige landskap på, avslutter Gogstad.

 

Dette er nordmenns påskefavoritter blant Europas storbyer:

1.       London

2.       New York (Manhattan)

3.       Barcelona

4.       København

5.       Paris

6.       Amsterdam

7.       Roma

8.       Berlin

9.       Praha

10.   Nice

 

For ytterligere informasjon, kontakt:

Hanne Kjærnes, kontaktperson for Expedia.no, telefon 997 41 263, e-post hk@pr-o.no.

 

Om Expedia

Expedia er verdens ledende reisebyrå på nett, og tilbyr tilgang til over 240.000 overnattingssteder over hele verden (inklusive alt fra små boutiquehoteller til store hotellkjeder), flybilletter med over 400 flyselskaper, samt et bredt utvalg av leiebiltjenester og ulike reiseopplevelser. Ved å kombinere mange valgmuligheter med gode søkeverktøy, hjelper Expedia.no reisende med å finne og sette sammen den reisen som er best tilpasset deres individuelle behov. Med Expedias prisvinnende mobil-app kan du planlegge og booke flybilletter og hoteller mens du er på farten. Expedias app har gode verktøy for at du enkelt skal kunne administrere din reise; kart over flyplassen, utsjekk-tider fra hotellet, status på flyvningen din, kart til hotellet ditt og andre nyttige tjenester. Besøk Expedias Facebook-side for reiseinspirasjon og gode tips.

Expedia.no er en del av Expedia Inc. Selskapet leverer fritids- og forretningsreiser, driver økt etterspørsel og direkte bestillinger til reiseleverandører, og gir annonsører muligheten til å nå et verdifullt reisepublikum gjennom Expedia Media Solutions. Expedia driver også bestillinger for noen av verdens ledende flyselskaper og hoteller, store merkevarer, tungt trafikkerte nettsteder og tusenvis av aktive partnere gjennom Expedia ® Affiliate Network. For bransjenyheter, besøk oss på www.expediainc.com eller følg @expediainc på Twitter.

Registrerte varemerker og logotyper tilhører sine respektive eiere © 2013 Expedia, Inc. Alle rettigheter inkludert. CST: 2029030-50