Ta en utradisjonell storbyferie til Berlin

Det er gått 20 år siden muren falt, og Berlin er nå en av Europas mest spennende og annerledes storbydestinasjoner med et rikt og mangfoldig kulturliv. Her får du en helt annerledes storbyferie kun halvannen time unna.

 

Alternativ sightseeing

Berlin er en fremtidsrettet by der det skjer mye spennende innen media og kunst, og har et stort antall forskjellige museer som forteller mer om kulturen og historien til byen som en gang var delt i to. Liker du utradisjonelle opplevelser er Berlin virkelig destinasjonen for deg. Du har mange muligheter til å se byen fra nye vinkler, og expedia.no har satt sammen sine beste tips til utradisjonell sightseeing og lokale tips for å utforske byen :

 • Sightjogging i Berlin:Åttitallet er tilbake, og jogging er hot igjen – også på reise. På sightjogging kombinerer du trening og sightseeing. Du jogger sammen med en guide som kommenterer på engelsk, tysk eller svensk og forteller mer om byens historie og severdigheter.
 • En annen sporty måte å se byen på er å ta seg en sykkelturrundt i byen. Berlin er en sykkelvennlig by og det er mange steder der du kan leie sykkel.
 • Bordtennis over hele byen:Oliver Miller, en 38 år gammel bordtennis-fantast, og eier av baren Dr. Pong, der du kan spille bordtennis samtidig som du drikker øl, mener at Berlin kan oppleves gjennom noen slag ping-pong. Det finnes bordtennis-bord i alle nabolag, der du kan se de ekte ”Berlinerne” ta seg et slag ping pong. Det koster også veldig lite å spille, og det er enkelt å bli med. Du kan se Oliver Millers guidede tur via Berlins bordtennis-bord her.
 • På søndag ettermiddag kan det anbefales å ta turen til Mauerparks loppemarked,som er i det historiske området Prenzlauer berg. Her kan du shoppe mens du synger med i den ukentlige karaokefestivalen som de også har på søndager. 

 

Uten mat og drikke...

Etter en lang dag med sightseeing og mange inntrykk er det viktig å gå ut og nyte en god middag. I en storby som Berlin er det mye å velge mellom, og er du ute etter helt annerledes spisesteder er du på rett sted. Expedias team i Berlin består av mange reiseglade medarbeidere, som også liker å gå ut og oppleve sin egen by. De har satt sammen sine beste tips til spisesteder innen forskjellige kategorier:

 • Lavanderia Vecchiaer en pizzeria i et gammelt vaskeri, og er både rustikk og moderne på en gang. 
 • Gourmetavdelingen på KaDeWe er stedet for fancy ”dining and wining”, Moet Champagne Bar på Galerie Lafayette i Friedrichstrasse er også et lekkert sted å ta seg en drink.
 • Sage Restaurantkan du nyte et bedre måltid i avslappede omgivelser, og restauranten ligger ved en strand midt i byen. Stedet har både fantastisk atmosfære og mat. Det er et must å besøke toalettene – og du må huske å se godt i speilet!
 • Når du skal ut og spise frokost anbefales Van Loon. Dette er et gammelt skip som ligger på elven Spree. Det kan være smart å ta på seg en jakke eller genser da det kan blåse litt, men til frokost passer det perfekt.
 • RestaurantenSpreearcheligger litt utenfor sentrum, men er absolutt verdt å ta turen til. Du kjører gjennom Spreeetunnel i Friedrichshagen, svinger til høyre og ringer på klokken etter 300 meter og så venter du på at en båt kommer og henter deg. Restauranten er et flytende trehus og ferskere fisk får du ikke. Lunsj her er virkelig en opplevelse!
 • Rundt Zionskircheplatzi Prenzlauer Berg er det masse trendy restauranter med god hjemmelaget mat til fornuftige priser.
 • Solarer både restaurant og klubb med god mat og bra musikk, og fantastisk beliggenhet der du ser ned på hustakene i Berlin.
 • Er du ute etter tradisjonell mat fra Berlin (som currypølse) finner du de beste stedene i områdene rundt Friedrichstrasse ogKurfuerstendamm/Bleinstreustrasse.

Expedia.no er det nå gode tilbud til Berlin.

 

For ytterligere informasjon, kontakt:_________________________________________________________________
Hanne Kjærnes, kontaktperson Expedia.no, telefon 997 41 263, e-post hk@pr-o.no.
Expedia er det ledende nettstedet for rimelige reiser over hele verden hvor man kan velge mellom tusenvis av hoteller, fly og leiebiler i Norge og i utlandet, eller sette sammen sin egen pakkereise. Selskapetstartet opp i 1996 og er verdens største reisebyrå på nettet. Expedia betjener millioner av reisende hvert år og gir kundene lett tilgang til: Over 140 000 overnattingssteder over hele verden, 4 millioner rom, millioner av publiserte rabatterte priser fra over 450 flyselskaper, pakketeknologi for sammensetting av din egen ferie, bilutleie fra de beste biluteleieselskapene samt et utvalg av attraksjoner verden over.

Expedia er et registrert varemerke av Expedia, Inc. i EU og visse andre jurisdiksjoner.  Alle andre varemerker tilhører sine respektive eiere. © 2011, Expedia, Inc.