Berlin er den nye påskefavoritten

www.expedia.es

Storbyferie er i vinden hos nordmenn som skal på påskeferie og i år seiler Berlin opp i tet på listen over hvor vi helst vil reise i denne høytiden. Som en av Europas mest spennende storbydestinasjoner får du en annerledes opplevelse med rikt kulturliv – kun halvannen time unna.

Tall fra Expedia.no viser at det er London, Berlin og Paris som ligger øverst på listen over nordmenns påskefavoritter. Berlin seiler opp fra fjorårets niendeplass og dytter det lenge populære New York et stykke ned på listen. Administrerende direktør Charlotte Gogstad i Expedia.no forteller at Berlin har mange uoppdagede perler å by på. 

– Det finnes mange kontraster og spesielle opplevelser i Berlin. Byen er knyttet sammen med et nettverk av elver og kanaler, og har faktisk flere broer enn det finnes i Venezia. I påsken starter også sesongen for de mange elvecruisene, som er en fantastisk og uvanlig måte å oppleve en by på, sier Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Til sammen har Berlin over 1700 broer, og tilbyr en rekke ulike cruise man kan velge mellom. Blant annet kan man dra på sightseeingturer som tar deg gjennom historien til byen.

 

Kulinariske opplevelser og loppemarked

Etter en lang dag med sightseeing og mange inntrykk er det viktig å gå ut og nyte en god påskemiddag. I en storby som Berlin er det mye å velge mellom, og er du ute etter helt annerledes spisesteder er du på rett sted.

– Restauranten Spreearche ligger litt utenfor sentrum, men er absolutt verdt å ta turen til. For å komme hit drar du først gjennom Spreeetunnel i Friedrichshagen, svinger til høyre og ringer på klokken etter 300 meter. Her venter du til en båt kommer og henter deg til restauranten som er et flytende trehus. Ferskere fisk får du ikke, og lunsjen her er virkelig en opplevelse, forteller Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Expedia.no har også mange gode tilbud på reiser til Berlin ut over våren. Den lave eurokursen gjør også sitt for at du får mer ut av pengene når du reiser hit. Er du ute etter et virkelig godt kupp anbefaler Gogstad å ta turen til loppemarkedet i Mauerpark.

– På søndag ettermiddag kan det anbefales å ta turen til Mauerparks loppemarked, som er i det historiske området Prenzlauer berg. Her kan du shoppe mens du synger med i den ukentlige karaokefestivalen som de også har på søndager, sier Charlotte Gogstad i Expedia.no.

 

Gamle favoritter fortsatt populære
London og Paris er som tidligere også svært populært, og ligger på henholdsvis første og tredjeplass over byer vi vil reise til i påskehelgen. Også Roma og Praha klatrer litt oppover listen fra i fjor til femte- og sjetteplass i år.

– Praha er en av Europas vakreste hovedsteder og øker stadig i popularitet, både i påsken og ellers gjennom året. Byen kan tilby en unik blanding av historie, shopping, kultur og vakre bygninger. Her kan du blant annet besøke Praha-borgen, hvor kabelbanen tar deg opp til slottet og du kan ta en rolig spasertur på en av de mange turveiene. Slik får du med deg mest mulig av det vakre området, forteller Charlotte Gogstad i Expedia.no.

 

Dette er nordmenns påskefavoritter blant Europas storbyer:

Topp 10 i 2012

Topp 10 i 2013

London

London

New York

Berlin

Paris

Paris

Amsterdam

New York

København

Roma

Roma

Praha

Praha

Amsterdam

Riga

København

Berlin

Barcelona*

Barcelona

Riga*

   

 

* Delt 9. plass

 

For ytterligere informasjon, kontakt:
Hanne Kjærnes, kontaktperson for Expedia.no, telefon 997 41 263, e-post hk@pr-o.no.

Expedia er verdens ledende reisebyrå på nett, og tilbyr bestilling på 150.000 hoteller over hele verden (inkludert både store hotellkjeder og mindre boutiquehotell), flybilletter fra over 300 flyselskaper, bestilling av leiebil og ulike typer aktiviteter. Ved å kombinere stort utvalg med gode søkeverktøy, hjelper Expedia.no reisende med å finne og sette sammen reisen som er best tilpasset deres individuelle behov.

Våre kunder sparte også tusenvis av kroner i fjor ved å sette sammen sine egne pakkereiser og bestille fly og hotell i ett (basert på den gjennomsnittlige besparelsen ved å bestille hotell og fly sammen).

Expedia.no er en del av Expedia Inc. merkevarer. Selskapet leverer fritids-og forretningsreiser til forbrukere, driver økning i etterspørsel og direkte bestillinger til reiseleverandører, og gir annonsører muligheten til å nå et verdifullt marked av reisende gjennom Expedia Media Solutions. Expedia driver også bestillinger for noen av verdens ledende flyselskaper og hoteller, store merkevarer, høytrafikks nettsteder, og tusenvis av aktive partnere gjennom Expedia ® Affiliate Network.

Expedia, Expedia.no og fly-logoen er varemerker eller registrerte varemerker for Expedia, Inc. i EU og enkelte andre jurisdiksjoner. Alle andre varemerker tilhører sine respektive eiere. © 2012 Expedia, Inc.

You might also like :