Borte best for nordmenn i juleferien

Et ønske om nye opplevelser og flukt fra kulden er noen av grunnene nordmenn oppgir som hovedgrunn for at de velger å feire jul og nyttår utenlands i år. Stadig flere nordmenn bytter nemlig ut lutefisk, ribbe og hvit jul med storbylivet og palmesus langt hjemmefra.

Det viser en fersk undersøkelse utført av Epinion for Expedia.no. I år planlegger over én av fem å reise utenlands i forbindelse med årets jule- og nyttårsfeiringen. Ifølge administrerende direktør Chrlotte Gogstad i Expedia Norden finner vi steder som London, New York og Dubai blant de mest populære reisemålene denne julen.

– Det er en klar trend at nordmenn i sterkere grad velger å legge juleferien sin til fjernere og varmere himmelstrøk. Steder som Spania, Kanariøyene, Thailand og USA øker med over 70 prosent i popularitet som jule- og nyttårsdestinasjoner – sammenlignet med fjoråret, sier Charlotte Gogstad,administrerende direktør i Expedia Norden.

Hun legger til at også destinasjoner i Nord-Amerika og Mellom-Amerika opplever en økende tilstrømning av nordmenn som bytter ut den snødekte julestria med strandstoler og paraplydrinker.

Menn vil til storbyene
Ifølge tallene er det menn som er de største pådriverne for å reise til de utenlandske storbyene. Det er nemlig dobbelt så mange menn enn kvinner som planlegger storbyferie i jule- og nyttårsferien.

– Det kommer også frem at det er noen forskjeller mellom menn og kvinners ønsker. Kvinner legger for eksempel mer vekt på shoppingmulighetene ved valg av reisemål, mens menn er mer opptatte av det det finnes gode restauranter på destinasjonen, forklarer Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Både shopping og matopplevelser
Gogstad legger til at dette trolig er grunnen til at så mange velger å reise til steder som New York og London. Her finner man både et shopping-mekka og noen av verdens beste kjøkken på ett og samme sted.

– I New York finner man mer enn de velkjente butikkene på Fifth Avenue. Dersom man virkelig vil gjøre et kupp kan man for eksempel dra til Woodbury Common Premium Outlets som ligger litt nord for selve byen. Her kan man finne de mest kjente merkevarene til sterkt redusert pris, forteller Charlotte Gogstad i Expedia.no.

For menn, som gjerne er litt mindre interessert i handlemulighetene, byr byen også på et bredt utvalg av restauranter. Ifølge Gogstad er fordelen med New York at man får alle verdens kjøkken samlet på ett sted

– Dersom man vil prøve noe erkeamerikansk bør man gjenoppleve 1920-tallets Harlem gjennom Harlem Soul Food and Jazz Tour. Her blir du med på en reise gjennom Harlems historie, og kan nyte god tradisjonell mat i søramerikansk soul-stil hos de lokale restaurantene. I tillegg vil du også få med deg en «jam session» på jazz-klubbene, hvor drikken er inkludert og musikken er het, sier Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Både palmesus og storby

Dersom man ønsker å kombinere storbyferie og palmesus anbefaler Gogstad å reise til et område hvor man kan få begge deler.

– Det er mulig å få både pose og sekk i jula. Dersom du vil ha det litt roligere i selve jula kan du nyte den avslappende atmosfæren i Fort Lauderdale i Florida, og så få med deg en storslått inngang til 2013 i Miami på nyttårsaften, forteller Gogstad i Expedia.no.

 

Pudderjul i Nord-Amerika

For mange nordmenn er likevel skikjøring en viktig juletradisjon. Og mange velger å reise langt for godt pudderføre. Whistler Mountains på den canadiske vestkysten ikke langt fra Vancouver, og Banff, som ligger 13 mil vest for Calgary, er to av de beste skistedene i Nord-Amerika.   

– Banff er en liten koselig by med glimrende offpiste og flotte alpinløyper i Sunshine Village og Mount Norquay. En perfektdag i Whistler starter med en tur i nypreparerte løyper en time før de store heisene begynner å gå. Deretter kan du nyte utsikten fra Peak2Peak-gondolen og hvis du er av den vågale typen kjører du ned Spanky’s Ladder. Dagen avsluttes med snøscooter opp i fjellene hvor du nyter fondue i en tømmerhytte, sier Gogstad i Expedia.no.

 

Noen funn fra undersøkelsen:

 

Menn

Kvinner

Planlegger å reise på storbyferie

(andel av menn og kvinner)

12 %

6 %

Shoppingmulighetene er viktig faktor ved valg av feriemål (flere valg mulig)

13 %

26 %

At det finnes gode restauranter i området er viktigste faktor ved valg av feriemål (flere valg mulig)

29 %

15 %

 

Derfor reiser nordmenn utenlands til jul og nyttår:

 1. Vil oppleve noe nytt

30 %

 1. Vil komme seg vekk fra kulden

21 %

 1. For å besøke venner eller familie

19 %

 1. Lei av å feire jul og nyttår hjemme

11 %

 1. For å ikke være alene

5 %


Topp 5 juledestinasjoner – storby:

 1. London
 2. New York
 3. Paris
 4. Berlin
 5. Dubai


Topp 5 juledestinasjoner – land:

 1. USA
 2. Storbritannia
 3. Spania og Kanariøyene
 4. Tyskland
 5. Frankrike

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Hanne Kjærnes, kontaktperson Expedia.no, telefon 997 41 263, e-post hk@pr-o.no.

Expedia er verdens ledende reisebyrå på nett, og tilbyr bestilling på 150.000 hoteller over hele verden (inkludert både store hotellkjeder og mindre boutiquehotell), flybilletter fra over 300 flyselskaper,  bestilling av leiebil og ulike typer aktiviteter. Ved å kombinere stort utvalg med gode søkeverktøy, hjelper Expedia.no reisende med å finne og sette sammen reisen som er best tilpasset deres individuelle behov. Våre kunder sparte også tusenvis av kroner i fjor ved å sette sammen sine egne pakkereiser og bestille fly og hotell i ett (basert på den gjennomsnittlige besparelsen ved å bestille hotell og fly sammen).

Expedia.no er en del av Expedia Inc. merkevarer. Selskapet leverer fritids-og forretningsreiser til forbrukere, driver økning i etterspørsel og direkte bestillinger til reiseleverandører, og gir annonsører muligheten til å nå et verdifullt marked av reisende gjennom Expedia Media Solutions. Expedia driver også bestillinger for noen av verdens ledende flyselskaper og hoteller, store merkevarer, høytrafikks nettsteder, og tusenvis av aktive partnere gjennom Expedia ® Affiliate Network.

Expedia, Expedia.no og fly-logoen er varemerker eller registrerte varemerker for Expedia, Inc. i EU og enkelte andre jurisdiksjoner. Alle andre varemerker tilhører sine respektive eiere. © 2012 Expedia, Inc.