Full pott i Las Vegas

New York har lenge vært storbyfavoritt nummer én, men denne sommeren står mer enn ”The Big Apple” på programmet for opplevelseshungrige nordmenn. Las Vegas er blant destinasjonene som øker i popularitet blant norske reisende.

Vi fortsetter å pakke Amerika-kofferten, klare for ferie ”over there”. Ferske tall fra reisenettstedet Expedia.no viser at Los Angeles, Orlando og Las Vegas seier opp som populære feriemål for nordmenn denne sommeren.

– New York har ligget i tet blant storbyfavorittene i mange år, men nå ser vi at nordmenn vil oppleve mer av USA. Når dollarkursen fortsatt er så lav, bidrar det til at reisen blir billigere – og at spillerommet blir større, sier Charlotte Gogstad, administrerende direktør i Expedia Norden.

Familieutflukt til Andeby
Med blant annet Disneyworld som attraksjon, er Orlando en destinasjon særlig barnefamiliene trekkes mot. Disneyworld ble åpnet i 1971, og har utviklet seg til å bli verdens største og mest besøkte fornøyelsespark.

– Hvis du først reiser til USA med barn, er det nok mange som synes det er et must å oppleve denne spektakulære fornøyelsesparken. Og nettopp det gjenspeiler også antall bestillinger vi registrerer til Orlando, sier Gogstad.

Billige billetter gir flere reisende
USA var ett av reisemålene som ble spådd solid vekst i 2012. Ifølge reiselivsdirektør i Virke, Rolf Forsdahl, har Statene alltid hatt et sterkt grep på det individuelle markedet i Norge, det vil si reisende utenom charter og pakketurisme.

 – Det har vært en solid økning i tilbudet hva gjelder direktefligther til USA, og det bidrar til veksten. Dessuten er det ofte tilgjengelig billige flybilletter, som sannsynligvis også bidrar til at noen reiser, sier reiselivsdirektør i Virke, Rolf Forsdahl.

Mens nordmenn kan oppleve forlystelse og casinoer i Las Vegas, er det mange som reiser til Los Angeles for å oppleve sommer med et innslag av amerikansk glamour. En flybillett til Las Vegas i begynnelsen av juli koster per i dag fra 4300 kroner på expedia.no, og inkluderer mellomlanding i for eksempel New York.

– Det at mange drar lenger enn dit direkteflyene går, viser at nordmenn skjønner og vet at USA er et sammensatt land med mange forskjellige tilbud, sier Forsdahl.

__________________________________________________________________________________

For ytterligere informasjon, kontakt:
Hanne Kjærnes, kontaktperson Expedia.no, telefon 997 41 263, e-post hk@pr-o.no.
Expedia er det ledende nettstedet for rimelige reiser over hele verden hvor man kan velge mellom tusenvis av hoteller, fly og leiebiler i Norge og i utlandet, eller sette sammen sin egen pakkereise. Selskapetstartet opp i 1996 og er verdens største reisebyrå på nettet. Expedia betjener millioner av reisende hvert år og gir kundene lett tilgang til: Over 140 000 overnattingssteder over hele verden, 4 millioner rom, millioner av publiserte rabatterte priser fra over 450 flyselskaper, pakketeknologi for sammensetting av din egen ferie, bilutleie fra de beste biluteleieselskapene samt et utvalg av attraksjoner verden over.

Expedia er et registrert varemerke av Expedia, Inc. i EU og visse andre jurisdiksjoner.  Alle andre varemerker tilhører sine respektive eiere. © 2011, Expedia, Inc.

You might also like :