Her er påskens mest populære reisemål

Her er påskens mest populære reisemål


Langrennsløyper, snøhuler og appelsin byttes ut med Oxford Street, Big Ben og fish&chips i påsken. London er årets påskefavoritt blant nordmenn.

 

London er påskens mest populære destinasjon, etterfulgt av metropolene New York og Paris. Det kommer fram i nettreisebyrået Expedia.no sin oversikt over årets bestillinger blant norske påsketurister.

Kulturelt påfyll på ferie
- Nordmenn vil oppleve kultur og underholdning på ferie, og Londonbyr på uendelig mange varianter med inspirerende kultur, sier Charlotte Gogstad, administrerende direktør i Expedia.no.

Ferske tall fra Hovedorganisasjonen Virke viser at to av fem nordmenn vil bruke deler av ferien på ulike kultur- og underholdningstilbud, som kunst- og konsertopplevelser.

- Det kan være lurt å følge med på utelivsguider som oppdateres i takt med hva som rører seg i byen.  På våre nettsider har vi dessuten en guide der det er enkelt å bestille billetter til musikaler og opplevelser. For noen kan det være praktisk å ha ordnet med programmet for turen før avreise, andre ønsker å ta ferien mer på sparket, sier Gogstad.

New York, New York!
Ifølge Expedia.no reiser flere norske påsketurister til New Yorki år, sammenlignet med i fjor.

- Bare det siste året har flyforbindelsene fra Norge til USA blitt mye bedre. Dette fører til at vi ser en økning blant nordmenn som reiser på langweekend til andre verdensdeler, som for eksempel New York i USA, sier Rolf Forsdahl, direktør for Reise Utland i Hovedorganisasjonen Virke.
Han spår en svak vekst i langtidsweekender til utlandet dette inneværende året.

Fornybar turisme
Ifølge hovedorganisasjonen Virke skal hver sjette påsketurist feriere utenlands i år, og europeiske storbyer er en gjenganger på bestillingslistene.

Selv om London lenge har vært en feriefavoritt, er det lite som tyder på at nordmenn går lei.
- Mange av oss har travet Oxford Street uendelig mange ganger, men likevel er nordmenn flest flinke til å fornye seg selv om de reiser til kjente storbyer. Nye attraksjoner og opplevelser står høyt på agendaen når nordmenn reiser til britenes hovedstad, sier Gogstad.
 
Her er årets påskefavoritter
London
New York
Paris
Praha
Barcelona
Riga
Amsterdam
Berlin
Budapest
Kilde: Expedia.no

All verdens påsketradisjoner
Skal du ut og reise i påsken? Her er noen av tradisjonene du kan møte på:
* I Belgia og Frankrike leter barna etter en gammel mann som flyr mot Romafor å hente egg hos paven. Han er nesten som en slags påskehare-nisse.

* På 5thAvenue i New York arrangers det en stor påskeparade på første påskedag. Dette er en tradisjon som har vært siden 1800-tallet, og gir utkledningsglade New Yorkere anledning til å finne frem kostymene enda en gang.

* I den brasilianske landsbyen Fazenda dramatiseres hver påske lidelseshistorien foran tusenvis av tilskuere. Jesus sin korsfestelse er en sentral del av dramatiseringen, og frivillige brasilianere lar seg korsfeste for å vise Jesus sin siste lidelse.

* Tyskerne feirer med påskebål, som innebærer at gamle juletrær samles til store bål. Påskebålet brennes som et symbol på at vinteren snart er forbi, og våren ønskes velkommen.


Se London og New York fra et nytt perspektiv
* Skal du til Londoni påsken? Opplev den engelske hovedstaden slik en ekte London-borger ser byen sin: fra passasjersetet i en Mini Cooper. Med privat sjåfør og guide får du en personlig opplevelse av verdensmetropolen mens dere kjører forbi de berømte kongelige palassene, Buckingham Palace og Big Ben. 

* Går påsketuren over Atlanterhavet? Bli kjent med New Yorkfra sjøsiden. Med en to timers lunsjbuffet ombord på cruisebåt langs Hudson River opplever du sjøliv og mat i forgrunnen av en av verdens mest pulserende og mest urbane byer.

Eller vil du heller kombinere spising med spasering? Gå for en pizzavandring – der du får en gastronomisk guidet tur innom noen av New Yorks mest populære pizzeriaer.

Få flere gode tips på www.expedia.no

 

__________________________________________________________________________________

For ytterligere informasjon, kontakt:
Hanne Kjærnes, kontaktperson Expedia.no, telefon 997 41 263, e-post hk@pr-o.no.
Expedia er det ledende nettstedet for rimelige reiser over hele verden hvor man kan velge mellom tusenvis av hoteller, flyog leiebileri Norge og i utlandet, eller sette sammen sin egen pakkereise. Selskapetstartet opp i 1996 og er verdens største reisebyrå på nettet. Expedia betjener millioner av reisende hvert år og gir kundene lett tilgang til: Over 140 000 overnattingssteder over hele verden, 4 millioner rom, millioner av publiserte rabatterte priser fra over 450 flyselskaper, pakketeknologi for sammensetting av din egen ferie, bilutleie fra de beste biluteleieselskapene samt et utvalg av attraksjoner verden over.

Expedia er et registrert varemerke av Expedia, Inc. i EU og visse andre jurisdiksjoner.  Alle andre varemerker tilhører sine respektive eiere. © 2011, Expedia, Inc.

You might also like :