London er nordmenns desemberfavoritt

Mange nordmenn velger hvert år å ta julehandelen eller selve julefeiringen i utlandet, og destinasjonene vi velger å dra til er nesten upåvirket av trender. Den evige favoritten London er om mulig kanskje enda mer populær i desember, og lokker til seg nordmenn med fulle lommebøker.

 Desember er en hektisk måned for de fleste, og mange ønsker seg derfor et avbrekk i julestria og tar seg en ferietur. Expedia.no har sett på hvilke destinasjoner som har vært mest populære i desember, og på topp tre finner vi London, København og Kanariøyene. Både London og Kanariøyene var på topp tre også i fjor, og har lenge vært favoritter før og i julen. Siden tidlig åttitall har London vært nordmenns shoppingdestinasjon nummer én og lokker med stort utvalg av butikker, opplevelser og restauranter, mens Kanariøyene har vært en mulighet for å finne sol og varme ikke altfor langt unna om vinteren.

  • Når nordmenn skal ut på førjulsreise vil de gjerne kunne gjøre unna julegaveshoppingen samtidig som de koser seg med god mat og opplevelser, og i London får man servert full pakke, sier Charlotte Gogstad, administrerende direktør for Expedia Norden, som selv bor i London.

 

Nordmenn kjenner London

London har også langt mer å by på enn shopping. Å gå på skøyter ved Somerset House gir umiddelbar julestemning, og mange norske reisende synes også det er stas å dra til Trafalgar Square for å se den norske julegranen, et symbol på Norges takknemlighet for hjelpen under andre verdenskrig.

  • Mange nordmenn har vært i London både én, to og kanskje tre ganger tidligere, og føler at dette er en by de kjenner godt fra før. Det gjør det enklere for dem å komme seg rundt i byen, og mange har noen favorittbutikker eller restauranter de gjerne vil tilbake til, sier Charlotte Gogstad.

 

Mange søker sol og varme

Selv om desember har vært uvanlig mild dette året er det mange som drømmer om julefeiring med sol og palmesus. Kanariøyene er også i år en av de mest populære desemberdestinasjonene på expedia.no og Charlotte Gogstad mener dette har en veldig naturlig forklaring.

  • Kanariøyene er den nærmeste destinasjonen som kan tilby nordmenn sol og varme om vinteren, og det lokker mange når man velger å tilbringe juleferien utenlands. Selv om det ikke er mange ekstra fridager denne julen vil fortsatt mange nordmenn ha en lengre ferie på denne tiden av året, fortsetter hun.

Men det er ikke bare Kanariøyene nordmenn drar til for å varme seg om vinteren, også Dubai er et populært reisemål i desember. Flere direkteruter har vært med å gjøre emiratet til en norsk feriefavoritt som har det mest fordelaktige klimaet mellom desember og mars. Selv om Dubai er muslimsk er det juledekorasjoner over alt, ofte litt mer overdådig enn det vi er vant til her hjemme.

 

Gourmetdestinasjonen København

Nykommeren på Expedia.nos topp tre-liste over nordmenns favorittreisemål i desember er København, som i fjor var på 8. plass over hvor nordmenn ville reise denne måneden. 

  • København har den siste tiden bygd seg opp som en av de virkelig store gourmetdestinasjonene i verden, og har et utvalg restauranter som få byer kan måle seg med. Og det er nettopp i desember at vi har aller mest lyst til å kose oss med god mat, god drikke og godt selskap, sier Charlotte Gogstad. 

København har både verdens beste restaurant, Noma og verdens beste kokk, Rasmus Kofoed som eier og driver Geranium. Derfor er den danske hovedstaden et naturlig valg for gourmetturister på jakt etter nye matopplevelser, samtidig som det er et langt større utvalg også på shoppingfronten.

 

Dette er listen over de mest populære stedene å reise via expedia.no i desember:

Topp 10 2011 på expedia.no

London

København

Kanariøyene

Paris

Praha

Amsterdam

Dubai

Berlin

New York

Stockholm

_________________________________________________________________________________

For ytterligere informasjon, kontakt:
Hanne Kjærnes, kontaktperson Expedia.no, telefon 997 41 263, e-post hk@pr-o.no.
Expedia er det ledende nettstedet for rimelige reiser over hele verden hvor man kan velge mellom tusenvis av hoteller, flyog leiebiler i Norge og i utlandet, eller sette sammen sin egen pakkereise. Selskapetstartet opp i 1996 og er verdens største reisebyrå på nettet. Expedia betjener millioner av reisende hvert år og gir kundene lett tilgang til: Over 140 000 overnattingssteder over hele verden, 4 millioner rom, millioner av publiserte rabatterte priser fra over 450 flyselskaper, pakketeknologi for sammensetting av din egen ferie, bilutleie fra de beste biluteleieselskapene samt et utvalg av attraksjoner verden over.

 

Expedia er et registrertvaremerke av Expedia, Inc. i EU og visse andre jurisdiksjoner.  Alle andre varemerker tilhører sine respektive eiere. © 2011, Expedia, Inc.

You might also like :