Nordmenn er verdens strandløver

www.expedia.es

Når nordmenn drar på ferie er det sol og strender som frister aller mest, og det er bare i Tyskland og Mexico at dette er mer populært. En fersk undersøkelse fra Expedia.no viser at nær halvparten av oss foretrekker strandferie og har noen annerledes vaner enn resten av verden.

Det er kanskje den lange vinteren her i landet som gjør at nordmenn lengter ekstra mye etter sol og lange strender. Mens nær halvparten av de ferierende ønsker seg strandferie er vi nordmenn også på topp i Europa når det gjelder å feriere om vinteren.

– De fleste som reiser på ferie én gang i løpet av året foretrekker å ta den på sommeren eller høsten, men nordmenn er likevel i verdenstoppen når det gjelder å ta ferien om vinteren. Hele tre av ti nordmenn vil ha ferien på vinteren, sammenlignet med bare én av ti i resten av Europa, forteller administrerende direktør Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Solarium shopping og strand
Nordmenn er også i verdensklasse når det gjelder å legge grunnlaget for en god brunfarge i solariumet før de drar på strandferie, og hele fire av ti nordmenn forbereder seg på sydensolen i solarium før de drar av sted.

– Dette er nesten dobbelt så mange som i resten av verden, og kan forklares med fraværet av sol på kroppen om vinteren. Vi er mindre opptatte av ting som å kjøpe nytt badetøy, komme i form, fikse på frisyren eller voksing av kroppen før vi legger oss under parasollen, sier Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Hun legger til at når vi ikke ligger på stranden er vi også det landet i Europa som bruker mest tid på shopping. Hele syv av ti sørger for at dette blir en del av ferien.

Frykter Speedo – trenger WiFi
Når vi først er på stranden forsøker nordmenn å ikke være alt for aktive. Ikke overraskende er det aktiviteter som soling og lesestoff vi bruker tiden på. Imidlertid skiller vi oss klart fra resten av verden når det gjelder antrekket – eller rettere sagt å unngå et visst klesplagg på stranden.

– Hele to av tre nordmenn mener at Speedo ikke er et akseptabelt antrekk på stranden. Her skiller vi oss klart fra både resten av Europa og verden for øvrig. Det er kanskje derfor bare to prosent av de spurte sa de ville valgt å ta på Speedo når de skal på stranden, sier Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Landene som er ivrigst på Speedo-bruken i verden er Brasil, etterfulgt av Tyskland, hvor omlag hver femte foretrekker dette på stranden. Det er også tre ting som skiller seg ut som viktigere for nordmenn enn andre Europeere når vi reiser på ferie.

– Nordmenn mer opptatte av å reise til et sted med forutsigbart vær og steder hvor det det er tillatt å drikke alkohol enn resten av Europa. Vi vil også ha tilgjengelig WiFi, slik at vi kan planlegge aktiviteter i nærområdet fra dag til dag, forklarer Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Tall fra Expedias undersøkelse Vacation Deprivation fra i fjor viser også at hver fjerde nordmann sjekker jobb-eposten ofte, eller svært ofte, når de er på ferie.

 

______________________________________________________________________________________________________________

For ytterligere informasjon, kontakt:
Hanne Kjærnes, kontaktperson for Expedia.no, telefon 997 41 263, e-post hk@pr-o.no.

Expedia er det ledende nettstedet for rimelige reiser over hele verden hvor man kan velge mellom tusenvis av hoteller, fly og leiebiler i Norge og i utlandet, eller sette sammen sin egen pakkereise. Selskapetstartet opp i 1996 og er verdens største reisebyrå på nettet. Expedia betjener millioner av reisende hvert år og gir kundene lett tilgang til: Over 140 000 overnattingssteder over hele verden, 4 millioner rom, millioner av publiserte rabatterte priser fra over 450 flyselskaper, pakketeknologi for sammensetting av din egen ferie, bilutleie fra de beste biluteleieselskapene samt et utvalg av attraksjoner verden over.

Expedia er et registrert varemerke av Expedia, Inc. i EU og visse andre jurisdiksjoner.  Alle andre varemerker tilhører sine respektive eiere. © 2011, Expedia, Inc.