Nordmenn kjøper mest alkohol

Når skandinavene er på reise er det forskjell på hva vi spanderer på oss i flyplassbutikkene. Mens nordmenn og svensker kjøper alkohol i stor stil, foretrekker danskene skjønnhetsprodukter som parfyme og kosmetikk.

For mange starter ferien allerede ved ankomsten på flyplassen, og det betyr som regel at bankkortet blir dratt litt oftere enn normalt. Men det er ikke de samme varene skandinavene kjøper, for mens nordmenn og svensker velger alkohol, er det parfyme og kosmetikk danskene legger i kurven. Det viser nye tall fra en undersøkelse som Epinion har gjennomført for Expedia.no.

– Det er interessant å se hvor stor forskjell det er på hva skandinavene foretrekker å kjøpe på flyplasser. Hele fire av ti av nordmenn, og nesten like mange svensker, kjøper alkohol – mens det samme kun gjelder 14 prosent av danskene. En stor del av årsaken skyldes nok de markant høyere alkoholprisene i Norge, forklarer administrerende direktør Charlotte Gogstad hos Expedia.no.

Derimot foretrekker over tre av ti dansker å kjøpe parfyme og kosmetikk, etterfulgt av sjokolade og mat. Nordmenn og svensker har parfyme og kosmetikk på andreplass, med søtsaker på tredjeplass.

De eldste kjøper mest alkohol

Det er ikke bare nasjonaliteten som avgjør hva man kjøper på flyplassen. Undersøkelsen viser nemlig at alderen også har en betydning. Hos nordmenn i aldersgruppen 18–29 år står parfyme og kosmetikk øverst på handlelisten, mens de over 40 foretrekker å kjøpe alkohol. Samtidig bruke de eldste noe mer penger på alkohol enn ungdommen.

– Nær halvparten av nordmenn over 40 år foretrekker å kjøpe alkohol på flyplassen, noe som er en vesentlig høyere andel enn i de yngre aldersgruppene. For dem er det kanskje en vanesak å alltid kjøpe kvoten når man skal ut og reise, slik at man kan fylle opp i barskapet hjemme, forklarer Gogstad hos Expedia.no.

Menn fyller barskapet – kvinner tar vare på seg selv
Ser man nærmere på de norske menn og kvinners kjøpspreferanser er det flere markante forskeller. Undersøkelsen viser nemlig at 34 prosent norske kvinner helst vil handle parfyme og kosmetikk, mens det samme kun gjelder for 9 prosent av mennene. Derimot foretrekker 47 prosent av mennene å kjøpe alkohol, mot 30 prosent hos kvinnene. Dette er imidlertid en langt større andel enn i Danmark, hvor kun 6 prosent av kvinnen oppgir at de gjør dette.

 

For ytterligere information, kontakt:
Hanne Kjærnes, kontaktperson for Expedia.no, telefon 997 41 263, e-post hk@pr-o.no.

Utvalgte resultater fra undersøkelsen

 Hva foretrekker du å kjøpe når du handler på flyplassen eller på flyet?  

 

Norge

Sverige

Danmark

Parfyme og kosmetikk

22 %

25 %

31 %

Alkohol

38 %

34 %

14 %

Godteri og sjokolade

11 %

18 %

15 %

Gaver og souvenirer

5 %

8 %

8 %

Tobakk

9 %

3 %

5 %

Klær

1 %

1 %

2 %

Elektronikk

1 %

1 %

1 %

Mat

7 %

4 %

15 %

Annet

2 %

4 %

3 %

Vet ikke

4 %

4 %

6 %

 

Hva foretrekker du å kjøpe når du handler på flyplassen eller på flyet? (kjønn)

 

Menn

Kvinner

Parfyme og kosmetikk

9 %

34 %

Alkohol

47 %

30 %

Godteri og sjokolade

8 %

15 %

Gaver og souvenirer

7 %

4 %

Tobakk

9 %

8 %

Klær

0 %

1 %

Elektronikk

2 %

0 %

Mat

9 %

5 %

Annet

3 %

2 %

Vet ikke

5 %

2 %

 

Om undersøkelsen
Undersøkelsen omhandler nordmenns og skandinavenes reisevaner. Den er utarbeidet på bakgrunn av i alt 1208 intervjuer med et representativt utvalg nordmenn på 18 år og over. Undersøkelsen er utarbeidet av Epinion for Expedia.no og er gjennomført som en web-basert undersøkelse på Epinions Norgespanel i perioden 30. oktober – 8. november 2012.


Om Expedia
Expedia Group er verdens ledende reisebyrå på nett, og tilbyr bestilling på 200.000 hoteller over hele verden (inkludert både store hotellkjeder og mindre boutiquehotell), flybilletter fra over 300 flyselskaper, bestilling av leiebil og ulike typer aktiviteter. Ved å kombinere stort utvalg med gode søkeverktøy, hjelper Expedia.no reisende med å finne og sette sammen reisen som er best tilpasset deres individuelle behov.

Våre kunder sparte også tusenvis av kroner i fjor ved å sette sammen sine egne pakkereiser og bestille fly og hotell i ett (basert på den gjennomsnittlige besparelsen ved å bestille hotell og fly sammen).

Expedia.no er en del av Expedia Inc. merkevarer. Selskapet leverer fritids-og forretningsreiser til forbrukere, driver økning i etterspørsel og direkte bestillinger til reiseleverandører, og gir annonsører muligheten til å nå et verdifullt marked av reisende gjennom Expedia Media Solutions. Expedia driver også bestillinger for noen av verdens ledende flyselskaper og hoteller, store merkevarer, høytrafikks nettsteder, og tusenvis av aktive partnere gjennom Expedia ® Affiliate Network.

Expedia, Expedia.no og fly-logoen er varemerker eller registrerte varemerker for Expedia, Inc. i EU og enkelte andre jurisdiksjoner. Alle andre varemerker tilhører sine respektive eiere. © 2013 Expedia, Inc.

You might also like :