Skiferie i Europa lokker nordmenn

Mildvær på Østlandet og en vinter med lite snø har ikke gitt ideelle forhold for skiglade nordmenn, i hvert fall ikke for dem som vil at sesongen skal vare langt inn i mars. Men reiser du nedover i Europa kan du finne gode budsjettalternativer over hele Europa.

Skiferie i Europa blir ofte forbundet sett på som dyrt, med mange skjulte kostnader. Expedia.no har gjort en sammenligning av populære skidestinasjoner i Europa, og sett nøyere på hva som koster mest hvor. Velger du noen av de mindre kjente stedene kan du få mye for pengene, selv i Alpene.

 

Billig i Bulgaria

Stedet du får mest for pengene på skireise er Bansko i Bulgaria, der samlet gjennomsnittsbeløp man bruker daglig* er beregnet til 995 kroner. Vil man til en Alpedestinasjon er både Serre Chevalier i Frankrike og Berchtesgaden i Østerrike rimeligere alternativer, der man bruker rundt 1400 kroner i gjennomsnitt per dag. Til sammenligning er det beregnet av man bruker 2502 per dag dersom man velger å legge skiferien til Saas Fee i Sveits. Også Sierra Nevada i Spania og Livigno, Italia er i denne enden av skalaen.

- Skal man reise på skiferie i Europa er det viktig å se på totalbudsjettet for turen. I tillegg til fly, hotell og skipass er det ofte store forskjeller i hva maten og ølen koster, noe som er viktig å ta med i beregningen,forteller Charlotte Gogstad, administrerende direktør i Expedia.no.

 

Uten mat og drikke...

Det er ikke gjort i en håndvending å pakke for skireise, og det er viktig å ha med godt med varme klær. Med mye bagasje synes mange det er et enklere alternativ å leie ski i stedet for å ha dem med seg. Også her kommer er Bansko et av stedene som kommer best ut, der det koster rundt 121 kroner dagen å leie ski, støvler og staver. Aller billigst er Spanske Pas de la Casa med 112 kroner for en dags leie. Nordmenn er glade i matpakke når de skal ut på ski, mens det i Europa er vanlig med en stor varm lunsj på restaurantene plassert i bakken. Her serveres tradisjonelle måltider som fondue og raclette i Sveits og Frankrike, pølser og surkål i Tyskland og gulasj i Slovenia. Ofte skylles måltidet ned med en øl, og kanskje tar man også et par til på afterski etter en dag i bakken. Det er ikke helt norske priser på noen av destinasjonen expedia.no har sammenlignet, men prisene spriker. Det er Pas de la Casa i Spania der man får mest for pengene, der koster en øl i gjennomsnitt 14 kroner flasken. I Østerrike ligger prisen på rundt 24 kroner flasken, mens du i Sveits må helt opp i 45 kroner flasken.

 

Gå inn på Expedias side om skiferier for å finne gode tilbud.

Stedene som er sammenlignet er Bansko, Bulgaria, Berchtesgaden, Østerrike, Serre Chevalier, Frankrike, Pas de la Casa, Spania, Bled, Slovenia, Mayrhofen, Østerrike, Livigno, Italia, Sierra Nevada, Spania, Saas Fee, Sveits.

 *pris for rom, skileie, skipass, mat og øl

__________________________________________________________________________________

For ytterligere informasjon, kontakt:
Hanne Kjærnes, kontaktperson Expedia.no, telefon 997 41 263, e-post hk@pr-o.no.
Expedia er det ledende nettstedet for rimelige reiser over hele verden hvor man kan velge mellom tusenvis av hoteller, flyog leiebiler i Norge og i utlandet, eller sette sammen sin egen pakkereise. Selskapetstartet opp i 1996 og er verdens største reisebyrå på nettet. Expedia betjener millioner av reisende hvert år og gir kundene lett tilgang til: Over 140 000 overnattingssteder over hele verden, 4 millioner rom, millioner av publiserte rabatterte priser fra over 450 flyselskaper, pakketeknologi for sammensetting av din egen ferie, bilutleie fra de beste biluteleieselskapene samt et utvalg av attraksjoner verden over.

Expedia er et registrert varemerke av Expedia, Inc. i EU og visse andre jurisdiksjoner.  Alle andre varemerker tilhører sine respektive eiere. © 2011, Expedia, Inc.