Sosiale medier er vårt nye fotoalbum

www.expedia.no

Sommerferien er over, men bilder av solbrune ben på stranden popper fortsatt opp i nyhetsstrømmen vår i sosiale medier. En fersk undersøkelse fra Expedia.no viser at 7 av 10 nordmenn elsker å dele informasjon fra ferien sin i sosiale medier, men det bør ikke koste for mye.

Expedia.no har gjennomført en undersøkelse om hva nordmenn er mest interesserte i å lese om fra venners oppdateringer i sosiale medier. Reiseopplevelser og interessante tips gjør deg mer interessant, og vi foretrekker å lese om positive opplevelser fremfor negative.

Unngår høye mobildatakostnader

Vi er glad i å dele erfaringer, men vi er ikke like opptatt av at oppdateringen er rykende fersk. Undersøkelsen viser nemlig at nordmenn er mest aktive i sosiale medieretter de kommer hjem fra en reise, i hovedsak fordi vi er bekymret for høye mobildatakostnader underveis på reisen.

 

 

Norge

Danmark

Sverige

Underveis på reisen

30 %

27 %

41 %

Før reisen

4  %

11 %

13 %

Etter reisen

36 %

57 %

46 %

Jeg vil helst dele oppdateringer underveis på reisen, men gjør det ikke på grunn av mobildatakostnader

17 %

13 %

15 %

 

Vi vil virke morsomme og interessante…

En av tre nordmenn svarte at de deler morsomme og interessante artikler, bilder og videoer i sosiale medier. Kun en av ti svarte at de heller foretrekker å dele bilder av menneskene de reiser med, som familie og venner. Det er altså ikke feriebilder av mamma eller kjæresten vi liker best og verken dele eller oppdateres om, men når vi først deler bilder av menneskene vi reiser med er kvinner de mest ivrige, og spesielt kvinner mellom 40 og 49 år.  

Det verken kvinner eller menn er ivrige på å dele er klager eller dårlige opplevelser. Vi ønsker å vise andre våre gode valg og fine opplevelser fremfor å fremstå som misfornøyde.

 

… Og morsomme og unike fakta faller i god jord

Videre har Expedia.no spurt hva nordmenn mener er det mest interessante å lese om fra venners oppdateringer i sosiale medier. Det virker som om vi liker å lese om det samme som vi selv liker best å dele. Tallene viser at humor er populært. Bilder av folk som soler seg og slapper av på stranden er ikke så interessant, mens morsomme bilder og unike fakta får mange “liker”. Kvinner er mer ivrige enn menn når det kommer til å trykke “liker”, og tre av fire kvinner trykker “liker” hvis de ser noe de synes er morsomt. Kun femti prosent av menn gjør det samme. 

Så hvorfor er vi så ivrige på å dele? De fleste ønsker å dele for å lagre opplevelsene et sted, men også for å gi tips og inspirere andre. 17 % innrømmer at de deler for å virke interessante for andre.

 

Hvorfor deler du reiseopplevelser i sosiale medier

Norge

For å tipse og inspirere andre

34 %

Fordi jeg vil at folk skal vite hva jeg gjør

32 %

Det er en enkel måte å lagre minner fra ferien

37 %

Jeg ønsker å virke interessant for andre

17 %

Jeg vil gjøre vennene mine misunnelige

9 %

 

 

 

Visste du at:

  • Det er helt lovlig å gå toppløs i New York
  • I Tokyo kan du kjøre tupé til hunden din fra automater.
  • Hver dag gifter det seg i gjennomsnitt 315 par I Las Vegas.
  • Fem metrostasjoner i London er oppkalt etter puber.
  • Walt Disney World Resort i Florida er like stort som San Francisco.

 

                                   Sosiale medier er vårt nye fotoalbum

 

På Expedia.no sin Facebook-side finner du mange reisetips og  fun facts fra Expedia og deres følgere fra destinasjoner rundt om i hele verden.

 

 

For mer informasjon, kontakt:
Ellen Amalie Vold, kontaktperson for Expedia.no, telefon 971 99 376, e-post eav@pr-o.no.

Expedia er det ledende nettstedet for rimelige reiser over hele verden hvor man kan velge mellom tusenvis av hoteller, fly og leiebiler i Norge og i utlandet, eller sette sammen sin egen pakkereise. Selskapetstartet opp i 1996 og er verdens største reisebyrå på nettet. Expedia betjener millioner av reisende hvert år og gir kundene lett tilgang til: Over 205 000 overnattingssteder over hele verden, 4 millioner rom, millioner av publiserte rabatterte priser fra over 300 flyselskaper, pakketeknologi for sammensetting av din egen ferie, bilutleie fra de beste biluteleieselskapene samt et utvalg av attraksjoner verden over.

Expedia er et registrert varemerke av Expedia, Inc. i EU og visse andre jurisdiksjoner.  Alle andre varemerker tilhører sine respektive eiere. © 2013, Expedia, Inc.