Storbyferier på reisetoppen

Seks av ti nordmenn søkte etter reisemål til destinasjoner som byr på storbyenes uendelige muligheter. Vi ligger dermed i toppen over storbyferier i Europa.  

Det viser en fersk søkestatistikk fra det verdensledende nettreisebyrået expedia.no.

Til tross for mørketid og januardepresjon, ser ikke nordmenn ut til å tørste etter late dager under eksotiske palmer denne vinteren.  Det er hektisk storbystemning i metropoler som London og New York som står øverst på ønskelisten. Vi lokkes av aktivitetsmuligheter og kultur i kjente storbyer.

  • Nordmenn har fått øynene opp for trendy storbyer med gode shoppingmuligheter. Kombinasjonen av kulturelt mangfold og shopping i de populære hovedstedene, virker forlokkende på norske reisende, sier Charlotte Gogstad, administrerende direktør i Expedia.no.

København, Paris, Roma og Barcelona er andre populære destinasjoner i Europa, ifølge søkene på expedia.no.  Sammenlignet med resten er Europa er det kun tyskerne som er mer glade i storbyferie, der syv av ti søk i januar var på reiser til metropoler.

Liker kulde

Nordmenns forkjærlighet for den urbane ferien er noe vi deler med flere andre europeere.  Spanjoler og nederlendere trekkes heller ikke mot varmere breddegrader i vinter. Det er pulserende storbyer som frister.

Statistikken viser at tyskere og nordmenn har sammenfallende ønsker når det kommer til valg av ferie. Det er ikke bare storbyferien tyskere og nordmenn har til felles, men også det å like kulde og vinter. Kulden tar ikke knekken på noen av oss.

  • Til tross for lange og harde vintere, ser nordmenn ut til å nyte vintermånedene i år. Dette kan være et resultat av at denne vinteren er mildere enn de to siste, til tross for kulden den siste uken, sier Charlotte Gogstad

Solhungrige

Skandinaviske reisevaner har ofte mange likhetstrekk, men denne vinteren har svenskene vært langt mer opptatt av sol og varme enn oss. Solrike destinasjoner som Kanariøyene, Mallorca, og Miami lokker svenskene. Danskene derimot, ønsker seg både by- og solferie, en kombinasjon også franskmenn og italienere tiltrekkes av.

For ytterligere informasjon, kontakt:______________________________________________________________
Hanne Kjærnes, kontaktperson Expedia.no, telefon 997 41 263, e-post hk@pr-o.no.
Expedia er det ledende nettstedet for rimelige reiser over hele verden hvor man kan velge mellom tusenvis av hoteller, fly og leiebiler i Norge og i utlandet, eller sette sammen sin egen pakkereise. Selskapetstartet opp i 1996 og er verdens største reisebyrå på nettet. Expedia betjener millioner av reisende hvert år og gir kundene lett tilgang til: Over 140 000 overnattingssteder over hele verden, 4 millioner rom, millioner av publiserte rabatterte priser fra over 450 flyselskaper, pakketeknologi for sammensetting av din egen ferie, bilutleie fra de beste biluteleieselskapene samt et utvalg av attraksjoner verden over.

Expedia er et registrert varemerke av Expedia, Inc. i EU og visse andre jurisdiksjoner.  Alle andre varemerker tilhører sine respektive eiere. © 2011, Expedia, Inc.