Tyrkia er ny feriefavoritt

Med noen av Europas fineste strandbyer å lokke med, er det kanskje ikke så rart at Tyrkia seiler opp som ny feriefavoritt blant nordmenn.

Ferske tall fra nettreisebyrået Expedia.no viser at nordmenn vil feriere i Øst-Europa denne sommeren. Ved siden av de tradisjonelle feriedestinasjonene som Spania og Hellas, er det nemlig østeuropeiske strender og kultur som lokker norske turister til late dager under solen.

Europas beste strandby
– Tyrkia er en av destinasjonene som viser sterk vekst sammenlignet med i fjor. Dette kan muligens forklares med den arabiske vår og urolighetene i andre populære ferieland den siste tiden. Når det er sagt, er det på høy tid at Tyrkia, med sine hvite strender og azurblått vann, endelig blir anerkjent som destinasjon, sier Charlotte Gogstad, administrerende direktør i Expedia Norden.

Ifølge Travellers´ Choice Awards 2012, som arrangeres av nettstedet Tripadvisor, kommer Tyrkia best ut når Europas ti beste strandbyer skal kåres. Hele tre tyrkiske destinasjoner er på listen over Europa-favorittene, og det er den lille tyrkiske landsbyen Olüdeniz som går helt til topps i kåringen. Her finnes hvite strender så langt øyet kan se, koselige hoteller og små, intime restauranter.

Sporty feriedestinasjoner
Direktør for Reise Utland i Hovedorganisasjonen Virke, Rolf Forsdahl,er ikke overrasket over økningen i reiser til Tyrkia.
– De siste årene har vi sett en dreining mot øst, både når det gjelder storbyweekender og lengre ferieturer. Tyrkia har plassert seg som et anerkjent alternativ til det tradisjonelle Syden, og det har vært en stor vekst både i hotell- og flytilbudet til Tyrkia, sier han.

Det er flere østeuropeiske reisemål som oppdages av nordmenn denne sommeren. I forbindelse med fotball-EM som arrangeres i Ukraina og Polen i juni, forventer Gogstad i Expedia en økning i bestillinger på reiser til disse landene.

Fotball-EM er imidlertid ikke det eneste sportsarrangementet som vil tiltrekke seg turister denne sommeren.
– Vi forventer en økning av bestilte feriereiser til London, i forbindelse med OL som begynner i slutten av juli. London har alltid vært en populær storby å reise til for nordmenn, og årets begivenhet i den britiske hovedstaden bidrar helt sikkert til å styrke denne posisjonen, sier Gogstad.

- Faktaboks -
Tyrkisk sommer
* Hovedstaden i Tyrkia er Ankara, men for nordmenn er Istanbul den vanligste tyrkiske byen å reise til.
* Totalt har landet flere enn 70 millioner innbyggere.
* Tyrkia sprer seg over mange klimasoner, som gjør at landet er ett av de få som kan dyrke all mat selv. Te dyrkes i fjellene ved Svartehavet, mens bananer dyrkes i de varme strøkene i sør.
* Blant landets berømte kulinariske varer er humus, yoghurt, flatt brød og kebab.
* Içmeler er en liten tyrkisk badeby som er rolig, ren og barnevennlig. Den kom på andreplass i Tripadvisors kåring av de beste europeiske badebyene.
* Middelhavsbyen Antalya er også på listen over Europas fineste strandbyer. Byen ligger på en bratt klippe og er omgitt av fjell og skoger. Likevel har den fine strender og vakker marina, samt et klima som gjør det mulig å bade der hele året.


__________________________________________________________________________________

For ytterligere informasjon, kontakt:
Hanne Kjærnes, kontaktperson Expedia.no, telefon 997 41 263, e-post hk@pr-o.no.
Expedia er det ledende nettstedet for rimelige reiser over hele verden hvor man kan velge mellom tusenvis av hoteller, fly og leiebiler i Norge og i utlandet, eller sette sammen sin egen pakkereise. Selskapetstartet opp i 1996 og er verdens største reisebyrå på nettet. Expedia betjener millioner av reisende hvert år og gir kundene lett tilgang til: Over 140 000 overnattingssteder over hele verden, 4 millioner rom, millioner av publiserte rabatterte priser fra over 450 flyselskaper, pakketeknologi for sammensetting av din egen ferie, bilutleie fra de beste biluteleieselskapene samt et utvalg av attraksjoner verden over.

Expedia er et registrert varemerke av Expedia, Inc. i EU og visse andre jurisdiksjoner.  Alle andre varemerker tilhører sine respektive eiere. © 2011, Expedia, Inc.