Varme følelser og hete rytmer i februar

Februar er tiden for både å feire valentinsdagen eller oppleve karnevalsfeiring. Enten man er truffet av amors piler eller vil oppleve ville sambarytmer i mer eksotiske strøk finnes det feriesteder for enhver smak.

Tall fra Expedia viser at det var storbyene som fristet mest for nordmenn under fjorårets valentinshelg. Etter London og New York var det Riga, København og Paris flest nordmenn besøkte. Den romantiske favoritten Paris kom overraskende langt ned på listen, og det kan virke som om byer i mer nordlige strøk har tatt over som de romantiske favorittene.

– I fjor var det storbyene flest dro til – noe som ikke er rart siden det her finnes mange aktiviteter man kan gjøre som par. Både London og New York er spesielt populære siden det er her du finner de største musikalene. Enten hun vil se Les Miserables, eller kanskje han vil se Michael Jacksons Thriller, finnes det alltid noe som frister på musikalscenen. En annen romantisk opplevelse er å nyte et glass champagne mens man ser London fra luften i London Eye, sier Charlotte Gogstad, administrerende direktør i Expedia.no.

Middelalderromantikk i Praha
Dersom man vil feire valentinsdagen i en by med middelalderromantikk, kan man legge turen til Praha i Tsjekkia. Byen, som ligger idyllisk til ved elven Moldau, er et perfekt sted å pleie romantikken i valentinshelgen.

– I Praha finnes det dessuten et rikt kulturliv, og det er mange aktiviteter som passer for store og små i denne byen. For eksempel kan man dra på det spesielle The Black Light Theatre hvor hverdagslige ting plutselig våkner til liv, og optiske illusjoner tar deg med inn i en fantasiverden. Språket er heller ingen hindring dersom man vil oppleve dette tsjekkiske stykket – handlingen foregår nemlig helt uten ord, forteller Charlotte Gogstad,i Expedia.no.

Dersom du vil oppleve romantikk fra en svunnen tid anbefales en guidet tur på slottet i Praha, der du virkelig får følelsene av å ha beveget deg flere hundre år tilbake i tid.

Karneval og ville sambarytmer
Ifølge Gogstad er karneval under varmere himmelstrøk en hit for nordmenn som legger ferien sin til begynnelsen av februar. Og de som måtte tro at karneval bare handler om utkledning må tro om igjen.

– Når det er karneval blir hele byen forvandlet til en stor fest med parader og dansing i gatene. Det mest kjente karnevalet i verden holdes i Rio de Janeiro fra 9. til 12. februar, hvor sambaklubbene – såkalte blocos – opptrer i gatene med heftige trommerytmer og fargerike kostymer. Her er alle velkommen til å delta, forteller Charlotte Gogstad,i Expedia.no.

Annerledes karneval i vinterland
Selv om det er Rio de Janeiro som er mest kjent når det gjelder storslåtte karneval, er det langt fra det eneste. Karneval finner du over hele verden, og mange arrangeres omtrent til samme tid i begynnelsen av februar. Det passer perfekt for de som vil oppleve noe annerledes under ferien.

– De som vil være med på noe helt unikt bør få med seg verdens største vinterkarneval som holdes fra 1. til 17. februar i Québec nordøst i Canada. I tillegg til paradene kan man få med seg alt fra kanokappløp til isbading, og spektakulære snøslott. Dette karnevalet har lange tradisjoner og er verdens tredje mest kjente, etter Rio de Janeiro og New Orleans, sier Charlotte Gogstad i Expedia.no.

Når øyene våkner til liv
Kanariøyene har vært en norsk vinterfavoritt for sol og varme i mange år, men har ofte blitt sett på en litt satt  og tradisjonell destinasjon for å få litt sol på kroppen i løpet av vinteren. Vil man oppleve litt mer enn strandferie der i februar er karnevalene på Kanariøyene også verdt å få med seg. Både på Tenerife og Gran Canaria holdes det karneval som man kan få med seg innimellom strandlivet.

– Karnevalene på Kanariøyene samler alltid mye mennesker i gatene som enten deltar eller bare ser på de spektakulære paradene og kostymene. Hverken Santa Cruz eller Las Palmas er særlig store byer, og det er derfor en fantastisk opplevelse når de ellers rolige byene våkner til liv på denne måten. Vil man være med på festen kan man ta med seg et kostyme og feire karneval på ekte kanarisk vis, foreslår Charlotte Gogstad,i Expedia.no.

 

Disse byene besøkte flest på Valentine’s day i 2012:

 

 1. London
 1. New York
 1. Riga
 1. København
 1. Paris
 1. Dubai
 1. Roma
 1. Stockholm
 1. Berlin
 1. Praha

 

Disse landene besøkte flest på Valentine’s day i 2012:

 

 1. Storbritannia
 1. USA
 1. Spania og Kanariøyene
 1. Sverige
 1. Danmark
 1. Frankrike
 1. Tyskland
 1. Latvia
 1. De forente arabiske emirater
 1. Italia

 

 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Hanne Kjærnes, kontaktperson Expedia.no, telefon 997 41 263, e-post hk@pr-o.no.

Expedia er verdens ledende reisebyrå på nett, og tilbyr bestilling på 150.000 hoteller over hele verden (inkludert både store hotellkjeder og mindre boutiquehotell), flybilletter fra over 300 flyselskaper, bestilling av leiebil og ulike typer aktiviteter. Ved å kombinere stort utvalg med gode søkeverktøy, hjelper Expedia.no reisende med å finne og sette sammen reisen som er best tilpasset deres individuelle behov.

Våre kunder sparte også tusenvis av kroner i fjor ved å sette sammen sine egne pakkereiser og bestille fly og hotell i ett (basert på den gjennomsnittlige besparelsen ved å bestille hotell og fly sammen).

Expedia.no er en del av Expedia Inc. merkevarer. Selskapet leverer fritids-og forretningsreiser til forbrukere, driver økning i etterspørsel og direkte bestillinger til reiseleverandører, og gir annonsører muligheten til å nå et verdifullt marked av reisende gjennom Expedia Media Solutions. Expedia driver også bestillinger for noen av verdens ledende flyselskaper og hoteller, store merkevarer, høytrafikks nettsteder, og tusenvis av aktive partnere gjennom Expedia ® Affiliate Network.

Expedia, Expedia.no og fly-logoen er varemerker eller registrerte varemerker for Expedia, Inc. i EU og enkelte andre jurisdiksjoner. Alle andre varemerker tilhører sine respektive eiere. © 2012 Expedia, Inc.