Yes, we love this country!

                                                                                                                                                         Yes, we love this country!

En stor andel av turistene som besøkte Norge i fjor er fra engelskspråklige land.

Det kommer fram i nettreisebyrået Expedia.nos oversikt over fjorårets utenlandske bestillinger til norske destinasjoner.

 Hele 35 prosent av bestillinger til norske reisemål ble nemlig gjort fra reisebyråets britiske og amerikanske søstersider. Og det er britene som setter aller størst pris på fjord og fjell, 20 prosent av Norgesbesøket kom over fra balløya.

– I tillegg ser vi en økning i bestillinger også fra Canada, New Zealand og Australia i forhold til 2010, så det blir gode muligheter til å terpe engelsk med besøkende også i årene framover, forteller Charlotte Gogstad, administrerende direktør i Expedia.no.

I følge oversikten er Norge et populært reisemål også blant europeere. Tyskland, Italia, Frankrike og Nederland følger videre på listen.

 

Hovedstaden mest populær

I 2011, som i 2010, er Oslo turistenes favorittreisemål. Over halvparten av de reisende velger seg hovedstaden (Stor-Oslo) som utgangspunkt for sin ferietur. På andreplass finner vi vestlendingenes hovedstad, Bergen. 12 prosent av bestillinger gjort via Expedia.no har hatt byen mellom de syv fjell som destinasjon. På plassene bak følger Stavanger (7 prosent) og Trondheim (6 prosent).

Utenlandske turister er flinke til å oppdage nye reisemål, og turistveksten er jevnt over god blant småbyer landet rundt. Aller best kommer Nordmørsbyen Kristiansund ut, med en økning på hele 225 prosent i forhold til 2010. Tall fra nabobyene i sør, Molde og Ålesund (36 prosent økning i Molde, 28 prosent i Ålesund), viser at det ikke bare var stormen «Dagmar» som besøkte Nordvestlandet i fjor.

 

Mest besøk i juli og august

Tallene fra Expedia.no viser at de fleste som velger å besøke Norge, gjør det i løpet av sommermånedene.

– Juli og august var de månedene vi fikk inn aller flest hotellbestillinger. Mange drar også over i mai, juni og september, samtidig som vi ser at vintermånedene er de minst populære tidspunktene for Norgesreiser, sier Gogstad. Spesielt engelskmennene er vanligvis ikke like glad i vinter som vi er, men dette er en ypperlig tid for både å besøke byene og stå på ski i fjellene. De kan lære av nordmenn at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlig klær, sier Charlotte Gogstad.

 

Nordmenn reiser til London

Britenes forkjærlighet for Norge, går også andre veien. London er nemlig Ola og Karis favorittreisemål i utlandet. Ikke overraskende, i følge Charlotte Gogstad i Expedia.no.

– London har alltid vært populært blant oss nordmenn, og har faktisk økt i popularitet i forhold til 2010. Det er nok først og fremst kultur og shoppingmuligheter som trekker oss dit, samtidig som London, i verdensmålestokk, er som en naboby å regne. 

På plassene bak følger to andre shoppingbyer, København og Paris. Riga, Barcelona og Praha er byene som har hatt størst økning av norske besøkende i 2011. Både Riga og Praha er byer med en rik historie og et stort kulturtilbud, som lokker mange nordmenn.

__________________________________________________________________________________

For ytterligere informasjon, kontakt:
Hanne Kjærnes, kontaktperson Expedia.no, telefon 997 41 263, e-post hk@pr-o.no.
Expediaer det ledende nettstedet for rimelige reiser over hele verden hvor man kan velge mellom tusenvis av hoteller, fly og leiebiler i Norge og i utlandet, eller sette sammen sin egen pakkereise. Selskapetstartet opp i 1996 og er verdens største reisebyrå på nettet. Expedia betjener millioner av reisende hvert år og gir kundene lett tilgang til: Over 140 000 overnattingssteder over hele verden, 4 millioner rom, millioner av publiserte rabatterte priser fra over 450 flyselskaper, pakketeknologi for sammensetting av din egen ferie, bilutleie fra de beste biluteleieselskapene samt et utvalg av attraksjoner verden over.

Expedia er et registrert varemerke av Expedia, Inc. i EU og visse andre jurisdiksjoner.  Alle andre varemerker tilhører sine respektive eiere. © 2011, Expedia, Inc.

You might also like :